Старши треньорът на Зенит Лучано Спалети очерта основните си цели с тима от Санкт Петербург. Италианецът е амбициран да постигне добри резултати както в руското първенство, така и на европейската сцена. Той обаче е категоричен, че няма да привлича футболисти от бившия си клуб Рома, като по този начин сложи край на слуховете, че може да доведе в Зенит някой измежду Симоне Перота и Давид Писаро.

"Вижте, няма спор, че Зенит е богат клуб, но това не означава, че можем да купим всеки, когото пожелаем. Да вземем играчи от Милан, Интер или Ювентус е много трудно, дори и да им обещаем огромна заплата. Бих могъл да привлека футболисти от Рома, но няма да го направя, защото не искам да преча на бившия си отбор. В момента Рома играе добре и се надявам да се класира в Шампионската лига. Ще се радвам да срещнем в групите на турнира", каза Спалети в интервю за "Gazzetta delo Sport".

Италианският специалист сравни сегашния състав на Зенит с този на Рома, когато пое "вълците" през 2005 година.

"Тук са събрани млади играчи, с огромен потенциал и желание да се развиват. С тях се работи лесно. В последните години отборът е имал спад в резултатите си, но вярвам, че с общи усилия ще успеем да се върнем на върха в Русия и да стигнем далеч в евротурнирите", добави Спалети./БЛИЦ