Треньорът на Зенит Лучано Спалети обяви преди първия мач от 1/8-финалите на Шампионската лига срещу Борусия (Дортмунд), че тимът му е готов за предизвикателството.

"Роман Широков може би няма да се върне в игра. Има и други играчи, които са добре подготвени и са в страхотна форма. За съжаление, поради травма няма да играят Дани и Ансалди. Лекарите изключват възможността и Кержаков да се появи в игра заради превантивни мерки срещу сериозни наранявания. Ние работим за това да бъдем в крак с времето, за да растем и да се подобряваме. Зад нас има един голям град, огромен брой фенове, които са загрижени за резултатите на Зенит", каза Спалети.

"В ръководството на клуба са само амбициозни хора. Нашият президент постави големи цели и ние се опитваме да ги осъществим. Казах на играчите, че те имат уникалната възможност. Те не могат просто да напишат страница в историята на Зенит. Все още не мога да кажа и кой ще пази утре срещу Борусия. Ще се изправи срещу един от най-силните претенденти, но ще бъдем готови за това на 100%. Борусия е в добра форма", добави наставникът на Зенит.

Първият сблъсък на Зенит срещу миналогодишния финалист в Шампионска лига е утре от 19:00 часа на стадион "Петровски" в Санкт Петербург.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2013/14 - ТУК