Рубин (Казан) загуби у дома от Спартак (Москва) с 0:1 в среща от 19-ия кръг на руската Премиер лига. Така гостите от руската столица прекъснаха серия от 4 загуби във всички турнири и се върнаха на пътя на победата.

Домакините бяха по-активни през първата част, но така и не успяха да пробият сгъстената отбрана на московчани, които бяха ориентирали играта си на контраатаки.

След почивката картината на терена не се промени, но в 60-ата минута след грешка в отбраната на домакините испанският халф Хурадо намери непокрития потландски национал Ейдън Макгийди, който от точката на дузпата разстреля Рижиков за 0:1.

До края на мача играчите на Курбан Бердиев владееха повече топката, но не създадоха нито едно сериозно положение пред вратата на Песяков. В същото време Артьом Дзюба пропусна на два пъти да вкара и така да направи победата на Спартак по-изразителна.

След успеха си играчите на Валеи Карпин изпревариха Рубин в класирането и вече е на пета позиция с 32 пункта. Отборът от Казан пък остава с 31 пункта и се смъкна на седмата позиция.