Спартак (Москва) обърна Рубин (Казан) с 2:1 в дербито от петия кръг на руската Премиер лига и излезе на второ място във временното класиране. Бибрас Натхо (36-дузпа) откри резултата за гостите, а домакините обърнаха с попадения на Ромуло (73) и Дмитрий Комбаров (84-дузпа).

Двубоят на „Лужники” бе сравнително равностоен, но все пак гостите от Казан успяха да поведат в 36-ата минута, когато Бибрас Натхо бе точен от дузпа за 0:1.

След почивката домакините натиснаха, а вратарят на Рубин Сергей Рижиков на няколко пъти се намеси решително. В крайна сметка и той капитулира, след като в 73-ата минута Дмитрий Комбаров центрира от корнер, а над всички се извиси бразилецът Ромуло, който с глава прати топката в мрежата за 1:1.

Играчите на Унай Емери засилиха натиска и в 84-ата минута също получиха право да изпълнят дузпа, която бе доста спорна, тъй като нарушението на аржентинеца Кристиан Ансалди срещу бразилеца Велитон очевадно бе извън наказателното поле. Въпреки протестите на гостите Дмитрий Комбаров застана зад топката и хладнокръвно реализира от бялата точка за 2:1.

Воденият от Курбан Бердиев тим внезапно се вдигна на щурм да търси изравняването и бе много близо до втори гол в 86-ата минута, когато испанецът Сезар Навас нацели напречната греда. До края на мача ключово спасяване направи и украинският вратар на Спартак Андрий Дикан, отразил със сетни усилия удар на Рондон.

След успеха си Спартак (Москва) се изкачи на второ място с 12 точки, колкото има и лидерът Зенит (Санкт Петербург), който е с по-добра голова разлика и е с мач по-малко. Рубин (Казан) остава на трето място с 9 точки.