Спартак (Москва) взе най-голямата си победа под ръководството на Валерий Карпин, след като в мач от 8 кръг на руската Висша лига разби Сатурн с 4:0. Победата изкачи московчани на пето място в класирането, докато “извънземните” останаха в зоната на изпадащите, след като в последните си два мача пуснаха девет гола.

С две попадения за Спартак се отчете бразилецът Велитон, който заедно с Домингес от Рубин е на първото място в голмайсторската листа с по 5 гола. Евгений Макеен и Артьом Дзюба също се разписаха във вратата на Сатурн, а Владимир Бистров отбеляза своя мач № 150 в първенството на Русия с две асистенции.
 
В началото на мача феновете на московчани проведоха протест срещу милицията, като вместо да подкрепят тима си издигнаха плакат с надпис: “По-добре ни разстреляйте всичките”, а в първите пет минути стояха с гръб към терена. Акцията е продължение на протеста подет вчера от фенове на Зенит.
 
В друг мач от кръга Спартак (Налчик) направи домакинско нулево равенство срещу последния в класирането Химки. Тимът от Налчик е на 14-о място с 5 точки, колкото има и следващият в подреждането Сатурн. Химки заема последната 16-а позиция с 2 точки./БЛИЦ
 
РУСИЯ, ВИСША ЛИГА, 8 КРЪГ
От днес
Рубин – Том 4:0
Спартак (Налчик) – Химки 0:0
Спартак (Москва) – Сатурн 4:0
От вчера
Зенит – Криля советов 2:0
ФК Москва – Локомотив (Москва) 0:0
Динамо (Москва) – ЦСКА (Москва) 1:2
Терек – Амкар 2:2
 
Предстоящи
Днес: Кубан – Ростов
 
КЛАСИРАНЕ: 1.РУБИН 17, 2.ЦСКА (Москва) 16, 3.Зенит 15, 4.ФК Москва 15, 5.Спартак (Москва) 13 и др.