Спартак (Москва) победи Оренбург с 3:2 в мач от 22-ия кръг на руската Висша лига. С този успех лидерът (68) успя да запази преднината си от 6 точки пред преследвачите ЦСКА и Зенит (62).

Зрителите видяха истинска драма на "Откритие Арене".

Ивелин Попов остана неизползвана резерва за домакините.  Благой Георгиев изигра цял мач за гостите и беше един от най-добрите на терена.

Спартак поведе в 34-ата минута, когато Зобнин засече отлично подаване на Фернандо за 1:0. Само секунди по-късно Самедов уцели гредата на Оренбург. В 39-ата минута Георгиев изпълни перфектно фаул и затрудни максимално стража на домакините. В 55-ата минута отново българинът накара Ребров да се разтегне, за да избие със сетни сили коварен шут в ъгъла на вратата.

3 минути по-късно обаче Зобнин наказа груба грешка в отбраната на гостите и покачи на 2:0. В 70-ата минута Оренбург намали резултата след точен изстрел на Попович – 2:1. Само секунди по-късно Дюриш възстанови равенството – 2:2! Голямата драма настъпи в 5-ата минута на добавенето време. Тогава Куинси Промес получи пас на линията на наказателното поле на гостите и майсторски завърши атаката с неспасяемизтрел в ъгъла на вратата за крайното 3:2 за Спартак!