Спартак (Москва) иска да си върне нападателя Роман Павлюченко от Тотнъм срещу намалена трансферна сума, обявиха от руския клуб.

Националът на Русия премина при "шпорите" през миналото лято срещу 17 милиона евро, но така и не успя да се наложи в стартовия състав и да се справи с тежката задача да замени продадения в Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов.

От Спартак обявиха, че се надявали да вземат Павлюченко под наем, но от Тотнъм възнамерявали само да продадат нападателя. 27-годишният руснак се радва на симпатиите на феновете на лондончани, но не може да се пребори със сериозната конкуренция в предни позици, където са Джърмейн Дефоу, Роби Кийн и Питър Крауч.

"Нуждаем се от добър нападател, заяви мениджърът на Спартак Валери Карпин пред агенция "РИА Новости", като допълни, че Тотнъм иска не по-малко от 15 милиона паунда. - За нас това е висока цена, ако беше 10 милиона паунда, то сериозно бихме я обсъдили."

Павлюченко, който вчера имаше среща с мениджъра на Тотнъм Хари Реднап, за да обсъди ситуацията си в тима, обяви че би приел завръщане в Русия.

"Искам да играя редовно и ако не мога да го правя в Лондон, ще трябва да си потърся друг отбор, заяви нападателят пред медиите. - Спартак би бил едно добро решение. Надявам се, ситуацията около мен да се разреши до края на седмицата."/БЛИЦ