Бившият нападател на ЦСКА Спас Делев пропусна тежко поражение на Мерсин в 25-ия кръг на турската Суперлига. Отборът падна у дома с 1:5 от Сивасспор. Делев не беше в групата за двубоя, тъй като още лекува травма, която получи преди два кръга. В миналия си двубой Мерсин изненадващо победи като гост Бешикташ с 1:0, а сега последва унизителната загуба от гостите от Сивасспор. След поражението Мерсин се свлече на 13-о място в класирането с 30 точки, но все още има шанс да участва в битката за местата, даващи право на участие в Лига Европа. Сивасспор се изкачи на 6-а позиция с 41 точки.

Каракас откри резултата за гостите от Сивас още в 8-ата минута, а в 49-ата Килич удвои. Минута след това Тисдел върна едно попадение за Мерсин, но до края на мача гостите се развихриха и нанизаха още три попадения. Отново Каракас и Килич вкараха за 1:4, а крайното 1:5 оформи Райнох в добавеното време./БЛИЦ

Турция, 25 кръг
Анталияспор – Трабзонспор 2:1
Газиантепспор – Галатасарай 1:2
Мерсин – Сивасспор 1:5
Кайзериспор – Генчлербирлиги 2:3
Бурсаспор – Ордуспор 0:0
Фенербахче – Бешикташ 2:0
Днес играят:
Ескишехирспор – Истанбул ББ
Карабюкспор – Самсунспор
Анкарагюджю – Манисаспор

Класиране след 25 кръг: 1.ГАЛАТАСАРАЙ 54 точки, 2.Фенербахче 51, 3.Бешикташ 45, 4.Генчлербирлиги 43, 5.Трабзонспор 42 и др.