Левият защитник Андреас Шикер от втородивизионния австрийски Хорн е с ампутирана ръка и в тежко състояние в интензивното отделение на болницата в Грац.

Лекарите спасили живота на 28-годишният футболист, който боравил с мортира - артилерийско оръдие с къс (по-малък от 15 калибър) ствол за стрелба в събота срещу неделя през нощта. Около 03:25 часа съседите му в австрийското градче Брук ан дер Мур се събудили от взрив и бързо повикали полицията.

При пристигането си полицаите станали свидетели на шокираща картина. Андреас Шикер лежал на пода и облян в кръв. Двете му ръце били тежко наранени, а 27-годишен негов приятел, който бил с футболиста и е в шок, също е ранен.

Шикер бил закаран в болницата в Грац, където лекарите го оперирали няколко часа. Лявата му ръка била напълно смазана и докторите опитали всичко, за да я спасят, но накрая трябвало да я ампутират. Очаква се футболистът да претърпи още операции.

Полицията все още не може да разпита играча за трагичния инцидент със старинното оръдие и няма никаква яснота как е стигнало до него.