Безчувствена британска застрахователна компания е отказала да изплати обезщетение от 25 000 паунда на пострадал в Афганистан войник, след като той изнесе на “Уембли” трофея на “Карлинг къп” без да използва помощта на своя бастун.

Редник Дейв Тартлок бил тежко ранен в гръбнака от шрапнел, след като хеликоптер “Апачи” погрешно открил приятелски огън по британски войници в Афганистан преди две години. Според лекарите той щял да бъде парализиран в лявата част от кръста надолу, но Дейв успял да се пребори и проходил отново с помощта на бастун.

Въпреки това, прасецът и стъпалото му са безчувствени. Това позволило на Тартлок да спечели застрахователна компенсация.  Компанията обаче решила да не изплаща сумата, след като милиони зрители видели, че той може да се справя без бастун.

Дейв Тартлок е заклет привърженик на Манчестър Юнайтед и се чувствал изключитнелно горд от поканата да изнесе купата преди финалния мач между “червените дяволи” и Астън Вила в края на февруари. Юнайтед победи с 2:1, а българите Димитър Бербатов и Стилиян Петров играха в мача съответно за Манчестър Юнайтед и Вила.

“Седмици наред тренирах, като носех вази около дома си. Успях да изнеса купата на “Уембли” без да падна. Бях толкова горд от себе си”, твърди пострадалият войник./БЛИЦ