Петкратният шампион на Англия с екипа на Манчестър Юнайтед Дарън Флетчър се раздели окончателно с "червените дяволи" след 12 години вярна служба. Шотландският национал напусна "Олд Трафорд" в посока "Дъ Хоутърнс", където в следващите 2,5 години ще носи фланелката на Уест Бромич. В контракта на Флетчър има и опция за удължаване на договора му с още година.

Първоначално се очакваше сърцатият полузащитник, който рядко получава шансове за изява под ръководството на мениджъра Луис ван Гаал, да премине в редиците на Уест Хям. Трансферът му на "Болейн Граунд" обаче пропадна, след като Флетчър не се разбра за личните си условия с шефовете на "чуковете".

"Това е фантастично ново предизвикателство за мен. Проведох цялата си кариера в Манчестър Юнайтед, но сега съм играч на Уест Бромич и горя от нетърпение да започна работа. Преминах в този клуб главно заради мениджъра Тони Пюлис. Той ми направи впечатление от първите минути", каза Флетчър, който е юноша на Юнайтед и записа 342 мача за "червените дяволи" във всички турнири, както и 66 срещи за националния отбор на Шотландия.

Припомняме, че Флетчър води голяма битка, след като през 2008 година беше диагностициран с улцерозен колит. Сърцатият халф криеше за заболяването си, пазейки го в тайна от съотборниците си в Манчестър Юнайтед повече от 3 години. Само семейството му, клубният лекар и Сър Алекс Фъргюсън са знаели за проблема на Флетчър. Когато беше сериозно болен, шотландецът беше загубил почти 18 килограма от теглото си. Тялото му бе опостушено от ужасното и с отслабващ ефект възпалително заболяване на червата, което в един момент застрашаваше живота му.

Заради битката Флетчър беше извън терените около година, като лекарите дори го отписваха и изключваха възможността той отново да играе футбол. Храбрият боец обаче спечели най-важната си битка и в края на октомври 2013 година се завърна, защитавайки с огромно желание екипа на любимия си Манчестър Юнайтед. От вчера обаче Флетчър вече е футболист на Уест Бромич, който е на 15-ото място във Висшата лига и се бори за оцеляване в английския елит.