Съперникът на Левски в Лига Европа Лил записа първата си победа за новия сезон във френската Лига 1, след като в мач от 5 кръг се наложи с 4:1 над големия си съперник в Северна Франция Ланс като гост. Домакините играха почти 45 минути с 9 души.
 
Националът на Кот д`Ивоар Жервиньо изведе Лил напред в 23-ата минута, а играчите на Ланс Себастиан Руде и Исам Жемаа получиха червени картони съответно в 41-ата и 46-ата минути.
 
Въпреки численото си неравенство домакините стигнаха до изравнително попадение на Разак Букари с глава, но се сринаха в края на мача. Пиер-Ален Фро вкара два гола (79-ата и 81-ата минута), а Жервиньо реализира второто си попадение в мача три минути преди края.
 
Гол на Лоран Батле донесе на Сент Етиен победата с 1:0 над лидера в класирането Тулуза. По този начин 34-годишният футболист сложи край на успешния старт на сезона на бившия си тим. Батле, който започна кариерата си в Тулуза преди 17 години, се разписа с глава в 34-ата минута.
 
Така Сент Етиен записа третата си победа от 5 мача и излече трети в класирането с 10 точки. Въпреки загубата Тулуза продължава да е лидер в подреждането с 12 точки, една повече от Рен, който побеси Сошо с 2:1 след гол на Абду Кадер Манган в добавеното време.
 
ПСЖ сложи край на серията си от три поредни загуби във всички турнири и се наложи с 4:0 над новака Арл-Авиньон. Олимпик (Лион), който във вторник играе с Шалке 04 в Шампионската лига, продължи със слабия си старт на сезона.
 
Тимът на Клод Пюел направи домакинско 1:1 с Валансиен. Собственият юноша Жереми Пиед откри резултата в 26-ата минута с глава, но в 69-ата Гаетан Бонг също с глава изравни. Така Олимпик (Лион) записа най-слабия си старт на сезота за последните 10 години.
 
Монпелие допусна първите два гола във вратата си през този сезон и записа домакинска загуба с 1:2 от Нанси, което срина тима на четвърто място в класирането с 8 точки./БЛИЦ
 
ФРАНЦИЯ, ЛИГА 1, 5 КРЪГ
От 11 септември (събота)
Оксер – Каен 1:1
Олимпик (Лион) – Валансиен 1:1
Монпелие – Нанси 1:2
ПСЖ – Арл-Авиньон 4:1
Рен – Сошо 2:1
Тулуза – Сент Етиен 0:1
Ланс – Лил 1:4
 
Предстоящи
На 12 септември (неделя): Брест – Лориен, Ница – Бордо, Олимпик (Марсилия) – Монако
 
КЛАСИРАНЕ: 1.ТУЛУЗА 12, 2.Рен 11, 3.Сент Етиен 10, 4.Монпелие 8, 5.Каен 8 и др.