Съперникът на Левски в Лига Европа Лил вече е набелязал ново попълнение за пролетния полусезон. Според френските медии това е 18-годишния норвежец Маркус Хенриксен от Розенборг. Халфът е желан и от Ливърпул.
 
“Кучетата” имат нужда от класни играчи в момента, а не през янураи, тъй като тимът е изправен пред изключително сгъстена програма през следващите 20 дни. За този период “кучетата” трябва да изиграят 6 мача, като два от тях са именно сблъсъците със “сините”.
 
Серията започва с двубоя срещу Лион в неделя, последвана от три домакински мача – Левски (Лига Европа), Марсилия (първенство) и Каен (Купа на Лигата). След това са гостуванията на Валансиян (Лига 1) и Левски.
 
Притесненията в щаба на Руди Гарсия са относно това дали играчите му ще издържат на натоварения цикъл. Специалистът твърди, че има едва 16-17 класни играчи. Именно поради тази причина той  ще наложи ротационна схема с използване на юноши.
 
Предполага се, че срещу Каен за Купата на Лигата ще бъде пуснат предимно състав от младоци. Това е турнирът, в който засега Лил няма претенции за успешно представяне. В първенството на Франция “кучетата” са на трето място с 14 точки, на четири точки зад лидера Рен. В Лига Европа са на последното място в групата, но шансовете за второто място все още са живи./БЛИЦ