Един от съперниците на Лудогорец в груповата фаза на Лига Евроа и лидер в групата Еспаньол продължава да затъва в испанския елит, след като бра срам у дома и загуби от Осасуна с 2:4 в среща от 15-ия кръг на Примера дивисион. Марк Рока (20-дузпа) даде аванс на каталунците, но гостите от Памплона направиха пълен обрат и ги разбиха с голове на Рубен Гарсия (46), Авила (49), Монкайола (84) и Роберто Торес (90+2-дузпа). В самия край Калери (90+3) направи загубата на „папагалчетата“ по-почетна. Те остават предпоследни с 9 точки, а Осасуна, който от 54-ата минута игра с човек по-малко заради втори жълт картон на Ронкалия, вече е осми с 22 точки.

Атлетик (Билбао) срази у дома Гранада с 2:0. Раул Гарсия (41-дузпа) и Юри (83) вкараха головете за „лъвовете“, които се изравниха по точки с четвъртия Реал Сосиедад – по 26. Гранада е девети с 21 точки.

По-рано през деня Севиля излъга на свой терен опашкаря Леганес с 1:0. Диего Карлос (63) се разписа за андалусци, които с 30 точки се изачиха на втората позиция и изостават само на една от лидера Реал (Мадрид). Севилци задминаха с 2 точки Барселона, който гостува на Атлетико (Мадрид) в дербито на кръга.