Бетис, който вчера беше изтеглен като съперник на Лудогорец в Група „С“ на Лига Европа, продължава перфектния си старт в Примера дивисион. В мач от третия кръг тимът на Мануел Пелегрини записа успех с 1:0 над Осасуна, въпреки че повече от четвърт час игра с човек по-малко. Успехът дойде след четвъртия гол на Борха Иглесиас от старта на шампионата.

Осасуна, който също имаше две победи в първите си два мача от първенството, не успя да продължи успешната си серия при първото си гостуване за сезона.

Иглесиас вкара единствения гол в срещата в 34-ата минута с удар от наказателното поле. В 73-ата минута Бетис остана с човек по-малко, след като аржентинският защитник Херман Песела получи червен картон за нарушение срещу Ману Санчес.

„Зелено-белите“ от Севиля, които не успяха да картотекират всичките си нови попълнения заради правилата за финансовия феърплей в Испания, временно оглавяват класирането на Примера дивисион с 9 точки. Осасуна е четвърти с 6. Виляреал и Реал (Мадрид) са единствените останали отбори, които спечелиха първите си два мача от началото на сезона.

В другия петъчен мач от 3 кръг Селта победи Жирона с 1:0 и записа първия си успех от старта на първенството. Яго Аспас реализира единственото попадение в срещата в 49-ата минута. Той е автор на три от четирите попадения на тима от Виго от началото на сезона. С актив от четири точки Селта заема осмо място, докато Жирона е на 10-а позиция с три пункта.

БЕТИС – ОСАСУНА 1:0
1:0 Борха Иглесиас (34)

Бетис: Руи Силва, Аитор Руибал, Песела, Едгар Гонсалес, Алекс Морено, Г. Родригес, Уилям Карвальо, Родри (46-Каналес), Фекир (90+1-Гуардадо), Хуанми (64-Луис Енрике), Б. Иглесиас (75-Луис Фелипе)

Осасуна: Ерера, Начо Видал, Унай Гарсия (71-Ману Санчес), Давид Гарсия, Хуан Крус, Рубен Пеня (77-Кике Барха), Монкайола, Лукас Торо (78-Рубен Гарсия), Мои Гомес, Орос (62-Кике Гарсия), Авила (62-Будмир)

Севиля, „Бенито Виямарин“
Съдия: Хуан Мартинес
Жълти картони: Давид Гарсия, Унай Гарсия, Аймар Орос (Осасуна)
Червен картон: 73-Песела (Бетис)