Съперникът на Лудогорец в Лига Европа Байер (Леверкузен) направи нулево равенство като гост на Фрайбург в мач от 7 кръг на Бундеслигата.

Срещата не предложи особени страсти за зрителите, а според анализаторите е вероятно най-скучният мач от началото на сезона в германското първенство.

Ремито по никакъв начин не облекчава ситуацията пред треньора на „аспирините“ Хайко Херлих, който продължава да е под напрежение за поста си след седем спечелени точки от седем мача. Това със сигурност не отговаря на милионите, с които разполага Байер (Леверкузен).

Гостите видимо имаха предимство през първото полувреме в ударите 10:0, но само от два от тях бяха в очертанията на вратата на Фрайбург, който беше напълно безобиден в предни позиции.

След почивката домакините показаха леко активизиране и отправиха два изстрела, като в последната минута резервата Лука Валдшмид удари греда.

Байер (Леверкузен) е 14-и в класирането на Бундеслигата със седем точки, а Фрайбург е една позиция по-напред с една точка повече.