Съперникът на ЦСКА в групите на Лига Европа Порто записа категоричен успех с 5:0 в дербито на Португалия срещу Бенфика от 10-ия кръг на първенство. Головата фиеста започна в 11-ата минута, когато Хълк напредна от дясно, пусна към непокрития Варела, за който не бе проблем да прати топката в опразнената врата за 1:0. В 24-ата минута Фалкао получи чудесно центриране отдясно и с великолепен удар с пета от въздуха прати кълбото за втори път в мрежата на лисабонските “орли". Само четири минути по-късно пък Белуши бе изведен в предни позиции, излъга прекия си пазач и върна към нахлуващия на скорост Фалкао, който направи резултата класически.

В 66-ата минута защитникът на Бенфика Луизао си изпроси червен картон за удар с лакът и остави отбора си в 10 души. Порто веднага се възползва от тази ситуация и в 77-ата минута Хълк бе съборен от Коентрао в наказателното поле и сам реализира отсъдената дузпа за 4:0. В последната минута на мача отново бразилецът бе оставен да напредне и с мощен удар оформи крайното 5:0.

Тази победа увеличи още повече преднината на Порто на върха в класирането с актив от 28 точки. “Драконите" имат с 10 повече от втория Бенфика, който е с 18 точки до момента./БЛИЦ