Съперникът на „Левски” в третия предварителен кръг на Лига Европа - словашкият Спартак (Търнава), завърши 1:1 при гостуването си на Кошице в среща от 2-ия кръг на местната Коргон лига.

Спартак (Търнава) остана с човек по-малко на терена анаха още в 20-ата минута с човек по-малко, след като Лубош Ханзел беше отстранен от съдията заради събаряне на откъснал се противников състезател. Веднага след това домакините се възползваха от объркването в състава на Спартак и десет минути по-късно вече водеха с 1:0. Автор на попадението на стана Ерик Пациенда, който беше най-съобразителен при меле в наказателното поле.

След почивката в 60-ата минута Грос от домакините едва не си отбеляза автогол, но вратарят Рашка, макар и доста изненадан, успя да се намеси и да спаси вратата си. След тази ситуация гостите взеха инициативата и тяхната активност се увенча с успех в 79-ата минута, когато Роман Прохазка изравни с удар извън наказателното поле - 1:1.

Шокираните домакини не успяха да реагират както трябва, въпреки че пет минути преди края Синглар улучи горната греда над Рашка. Веднага след това Ян Новак от Кошице получи червен картон заради фаул срещу Коубски.

След това реми тимът от Търнава излезе на трето място във временното класиране с актив от 4 точки, изпреварвайки Сеница. Начело с по 6 точки са шампионите от Слован (Братислава) и новаците от Вион (Злате Моравце).

„Левски” посреща Спартак (Търнава) на 28 юли (четвъртък) от 20:30 часа на стадион „Георги Аспарухов”. /БЛИЦ