Съперникът на българския шампион Лудогорец на 1/16-финалите в турнира Лигата на конференциите – Андерлехт, се подсилва с левия защитник Хари Тофоло от Нотингам, съобщи трансферният експерт Фабрицио Романо.

Договорът на англичанина с белгийския тим ще бъде за наем до края на сезона, след като премине задължителни медицински прегледи. Хари Тофоло премина през лятото в Нотингам от Хъдърсфилд срещу сумата от 2 милиона паунда и записа общо 12 участия за Форест във всички турнири. Очаква се Андерлехт да обяви официално трансфера на 27-годишния краен бранител в скоро време.

Междувременно Андерлехт завърши наравно с Антверп 0:0 като домакин в мач от 23-ия кръг на белгийската Юпилер лига.

Двата тима приключиха срещата в намален състав. В 62-ата минута Стенгс от гостите получи директен червен картон, а Андерлехт не се възползва от ситуацията. В 76-ата минута нападателят Бенито Раман от домакините си изпроси втори жълт картон и също бе отстранен.

След равенството Андерлехт остава на незавидното 11-о място във временното класиране с 28 точки. В следващия кръг футболистите от Брюксел ще гостуват на Остенде, а двубоят е в петък.