Въпреки победата с 6:0 над Вердер през изминалия уикенд, настроението в Байерн е сериозно. Причината за това е новата контузия на полузащитника Тиаго Алкантара и въпросите, които се повдигат за проведеното възстановяване.

Както е известно, преди шест дни испанецът увреди за трети пък връзки на дясното коляното от месец март насам.

По информация на в. "Билд" след двубоя с бременци председателят на Надзорния съвет Румениге, президентът Хопфер, финасовият директор Дреесен и спортният Замер са провели разговор с Хосеп Гуардиола на "Алианц Арена". Дискусията е продължила около час.

Шефовете настояват Тиаго да посети клиниката във Вейл, щата Колорадо. Той обаче замина в петък при испанския медик Кугат в Барселона. Идеята е да има алтернативно мнение за доктора на баварците Мюлер-Волфарт. Кугат работи по коляното на Тиаго още след първото увреждане на връзките, без операция, като се предполага, че е използван само кортизон. След второто разкъсване през месец май вече се наложи хирургическа интервенция, но коляното остана нестабилно.

Затова ръководството на Байерн не желае да поема повече рискове. В същата клиника във Вейл бяха вече успешно оперирани Хави Мартинес и Холгер Бадщубер.