Наставникът на Реал (Мадрид) Жозе Моуриньо категорично отписа шансовете на тима си да стигне до финала в Шампионската лига, след като загуби с 0:2 у дома от Барселона в първи полуфинал между двата тима. След разправиите около червения картон на Пепе в мача Моуриньо също бе изгонен, но от резервната скамейка на трибуните. Според португалеца отсъжданията на германския рефер Волфганг Щарк сериозно са повлияли на крайния изход от мача.

„Реваншът е мисия невъзможна. Барселона се класира за финала, а ние отпаднахме”, призна след мача Моуриньо.

„Ако бяхме изкарали до определен момент при резултат 0:0, щях да вкарам нападател и да атакуваме с четирима. Но реферът не го позволи. Ако бях на мястото на Барселона, щях да се срамувам от начина, по който спечели Шампионската лига през 2009. Беше скандално това, което се случи тогава на „Стамфорд бридж”. Сега същото скандално нещо се случи на „Бернабеу”. Не знам дали е заради Вияр, заради УНИЦЕФ, или какво, но не разбирам как това може да продължава. Никой няма шанс срещу Барселона. Откъде идва мощта им? Да печелиш така е отвратително,” изрази възмущението си от съдията Специалния.

„Какво казах на рефера, за да ме изгони? Нищо. Просто му се смях. Ако кажа онова, което ми е на сърцето в момента, с кариерата ми е свършено. Просто не знам защо се случват такива неща,” завърши португалецът. /БЛИЦ