Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо заяви, че не е шокиран от домакинската загуба от Базел (1:2) на старта в Шампионската лига, но въпреки това поема отговорността за поражението. Срещате бе първа за Специалния в Европа след завръщането му на „Стамфорд Бридж”.

„Като мениджър съм отговорен за всичко и ссобено при лош резултат. Когато печелим е лесно, всеки застава пред микрофоните и иска да е под прожекторите, докато в такива ситуации мнозина предпочитат да се скрият. Утре няма да се събудя с усмивка на лице, но още в 7 сутринта ще започна работа, за да вземем три точки срещу Фулъм в първенството”, коментира Моуриньо след мача.

„Следващият ни мач срещу Стяуа в Букурещ ще е много важен. Ако вземем три точки ще си осигурим продължаване в Шампионската лига. Определено на никой от нас не му се играе в Лига Европа. Не съм шокиран от загубата. Не винаги може да печелиш”, допълни Специалния.

„Определено не съм щастлив, защото вместо да направим крачка към следващата фаза, ние направихме стъпка назад. Базел игра много добре в защита през първото полувреме. Притежавахме топката, но не създавахме шансове. Изравниха ни, когато играехме добре, а след това ни наказаха за пропуските”, завърши португалецът.