Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо не смята, че лидерът Арсенал е най-големият конкурент на „сините” за титлата този сезон във Висшата лига. Според Специалния тази роля се пада на Манчестър Сити, който е само на две точки зад лондонския тим.

"Трябва да се извиня на другите, ако те не са щастливи от думите ми. На мнение съм, че Сити е най-опасният конкурент за титлата. Те разполагат с уникален състав. Няма застаряващи играчи, няма голяма разлика между отделните футболисти по отношение на възрастта им. Всички те са играчи, притежаващи голяма зрялост и богат опит. Серхио Агуеро, Един Джеко, Алваро Негредо, дори Стеван Йоветич. Това са четиримата нападатели на отбора. Казвам "дори Йоветич" само защото той е контузен. Ако не беше, щях да го поставя на същото ниво като останалите. Вижте какво е положението на другите позиции. Например Туре Яя и Фернандиньо - никой от тях не е на повече от 30 години, нито на по-малко от 23. Съставът е направо невероятен. Те имат голям избор и решения за всяка ситуация. Така, че ако ме питата кой отбор мисля, че притежава най-голям потенциал, то аз трябва да се опитам да бъда честен и да кажа, че това е Сити”, коментира португалецът, който не се притеснява от четирите точки пасив, които има Челси спрямо лидера Арсенал.

„Манчестър Юнайтед е на девет точки зад Арсенал. Това е голяма разлика. Тотнъм е на 10. Но по отношение на нас разликата не е голяма. Тя може за два мача да бъде заличена. През декември обаче трябва да се изиграят много мачове, така че в началото на януари ще видим дали разликата между шестте клуба в челото продължава да е малка, или някой ще успее да се откъсне", допълни Специалния.