Mениджърът на Челси Жозе Моуриньо предупреди голмайстора на тима Диего Коста, че трябва да подобри физическото си състояние, за да започне отново да вкарва повече попадения.

Бразилският нападател започна обещаващо със 7 гола в първите си 4 мача за клуба, но след контузията, получена по време на европейските квалификации с националния тим на Испания, и последвалото му възстановяване вкара само още 4 попадения. Той е втори в голмайсторската листа на Висшата лига с 11 попадения. Лидер с 14 гола е аржентинският нападател на шампиона Манчестър Сити Серхио Агуеро, който ще бъде аут от терените за месец заради контузия.

„За мен, проблемът не са головете, те ще дойдат като последствие на неговата кондиция. Той трябва да подобри физическото си състояние. Той беше контузен и имаше много съмнения, защото дълго време не тренираше“, обясни Моуриньо.

„Това трябва да има ефект върху начина, по който тича, и начина, по който се движи, както и неговата координация. Не мисля, че има някакъв проблем, но трябва да се възстанови“, допълни Специалния.