Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо разкритикува Финансовия феърплей и обяви, че той не изпълнява това, за което е въведен от УЕФА.

„Сините” от Лондон бяха сред първите клубове, започнали да харчат огромни суми за трансфери на Стария континент и УЕФА въведе Финансовия феърплей, според който клубовете трябва да харчат толкова пари, колкото сами генерират.

„Финансовият феърплей си противоречи, защото въвеждането му бе, за да се създадат равни условия за конкуренция на отборите. Но това, което всъщност се случи с Финансовия феърплей, е голяма протекция на историческите, стари, големи клубове. Те имат финансова структура, комерсиална структура, всичко е подредено и е базирано на историческия успех през годините", сподели Моуриньо.

"А "новите" клубове с нови инвестиции не могат да се наложат бързо на същото ниво. Клубове с нови собственици не могат веднага да атакуват контрола и доминацията на тези големи клубове. Челси не е стар, исторически, голям клуб. Но не е и клуб с нов собственик. Това е клуб с един и същи собственик за повече от 10 години. Клуб с много важна история и също с голяма стабилност. Мисля, че сме точно зад големите клубове и имаме амбицията да се превърнем във велик клуб”, допълва португалският специалист.