Гръцкото футболно първенство може да бъде прекратено заради скандалите в домакинските мачове на ПАОК в последния месец. Първо дербито с Олимпиакос не започна, след като треньорът на гостите беше ударен с лента от касов апарат, а снощи мачът с АЕК не завърши след нахлуване на президента на „черно-белите“ Иван Савидис с пистолет на терена.

Днес гръцкото правителство ще заседава по проблема, а заместник-министърът на спорта Йоргос Василиадис е дал предложение за прекратяване на първенството. За подобен вариант вече са били информирани ФИФА и УЕФА. Очакванията са Василиадис да получи зелена светлина от премиера Алексис Циприс за прилагането на строги мерки при справянето със ситуацията.

Срещу Иван Савидис е издадена заповед за арест. Такива има и за четиримата му охранители. Срещу тях е повдигнато обвинение за незаконно внасяне на оръжие на стадиона и нарушения на закона за спорта. Нахлуването на терена по време на мач е престъпление, за което законът изисква арестуването на извършителя за 24 часа.

В същото време се появиха съмнения, че снимките на Савидис с пистолета може да са умела работа с "Фотошоп", въпреки че оръжието се вижда на снимки в сайтовете от различни перспективи, а и на записите на телевизионните камери.