Милиардерът Жу Юн обяви, че скандалът в управата на Шанхай Шенхуа не е потушен и заплатите на двете звезди на тима Дидие Дрогба и Никола Анелка може да бъдат спрени.
 
След победата над Ляонинг с 3:0 в събота треньорът Серхио Батиста обяви, че проблемите в управата са разрешение. Това обаче беше опровергано от Жу Юн.
 
“Взех трудно решение. Ще дам последен шанс на моите съдружници в Шанхай Шенхуа. Те имат срок от две седмици, в които трябва да почнат да изпълняват финансовите си задължения към клуба или да ме направят мажоритарен акционер. В противен случай няма да има кой да плаща заплатите на Дрогба и Анелка”, заяви бизнесменът чрез “Туитър”.
 
Според информациите, Жу, който натрупа богатството си от интернет залози, притежава 28,5% от акциите на клуба. Според споразумението на акционерите от 2007 г. неговият дял трябваше да нарастне до 70%, ако инвестира повече от 150 милиона юана (86,7 милиона долара). До момента бизнесменът е налял в Шанхай Шенхуа около 600 милиона.
 
В момента тимът от Шанхай заема девето място в китайската Суперлига, в която участват 16 отбора. Двамата бивши играчи на Челси – Дрогба и Анелка, получават по 300 000 долара на седмица.