Американската автомобилна компания „Chevrolet“ ще финансира завръщането на Кристиано Роналдо в Манчестър Юнайтед, информира „Auto Esporte“. Причината за това не е само спортна и подобряване на представянето на „червените дяволи“.

Както е известно, 35-годишният португалец игра на „Олд Трафорд“ в периода 2003-09 г. и след това премина в Реал (Мадрид) срещу 80 милиона паунда. Девет години по-късно Роналдо стана част от Ювентус.

Преди месец Манчестър Юнайтед обяви интерес към връщането на петкратния носител на „Златната топка“, но това няма да е лесно. Очаква се Роналдо да взима по 500 000 паунда на седмица.

Сега обаче този разход може да бъде облекчен от „Chevrolet“. Автомобилната компания по този начин иска да подобри собствените си показатели на пазара.

Американците са забелязали, че за двете години на Кристиано Роналдо в Ювентус продажбите на спонсора на италианския гранд „Jeep“ са се увеличи значително. Освен това акциите на „бианконерите“ на Миланската фондова борса са скочили с 30% от 2018 г. насам.

Именно тези финансови показатели са убедили „Chevrolet“ да финансира завръщането на португалеца на „Олд Трафорд“.