Хамбургер е на път да загуби голяма част от спонсорите. Холандският спонсор „Имтех”, на чието име е кръстен стадиона на тима, обяви, че иска възможно най-скоро да прекрати договора си с Хамбургер и да си спести 25 милиона евро.

„В никакъв случай няма да продължим договора за стадиона на Хамбургер. Заради напрегнатата икономическа ситуация искаме да приключим възможно най-скоро нашите спонсорски ангажименти с Хамбургер, Байерн и Щутгарт”, заяви един от босовете на „Имтех” Джерард ван дер Ааст пред Hamburger Abendblatt.

Договорът за името на стадиона е до 2016 година, но Ван дер Аааст се надява да се разбере по-бързо с босовете на Хамбургер.

Босовете на неизпадалия никога от Бундеслигата тим обаче са на друго мнение. „Говорихме с представителите на „Имтех” в Германия и смятаме, че договорът ще бъде изпълнен”, заяви маркетинговият директор на Хамбургер Йоахим Хилке.

Освен „Имтех” своето оттегляне от Хамбургер планира и туристическата фирма Zillertal, която трябва да инвестира 750 000 евро за три години.

Според медиите в Хамбург и южнокорейските спонсори Hanwha Solar и Kumho Tyres (заедно по 1,5 милион евро на година) искат да приключат ангажимента си в клуба след напускането на нападател Хеунг-Мин Сон в посока Байер (Леверкузен).