ФИФА има 208 страни членки (16 повече от тези на ООН), но някои от тях явно съществуват на специални карти в световната футболна централа, твърди германският таблоид „Билд”.

Журналисти от изданието се натъкнали на интересни факти докато опитвали да си направят регистрация за издаване на акредитация за световното първенство в ЮАР.

Оказало, че немските репортери могат да избират за своя родина измежду три вече не съществуващи германски държави: ФРГ, ГДР и Саарланд (от 1957 г. е част от ФРГ).

В „Билд” си задават въпроса: Дали в организацията на Сеп Блатер вятъра на промяната не духа с огромно закъснение?.

Оказва се, че трите германски държави не са единствените куриозни факти в списъка. Там са още Югославия, Чехословакия, Родезия (в момента се нарича Зимбабве), Британска територия Палестина (от 1948 г. разделена от Йордания и Израел), Горна Волта (от 1984 г. се нарича Буркина Фасо), СССР и Обединена Ирландия (островът е разделен от началото на 20-те години на ХХ век).

От редакцията на „Билд” са се свързали с ФИФА относно въпросния гаф и в Цюрих се оказали доста изненадани: Все пак заявили: „Явно има грешка в базата данни. Ще коригираме това.”/БЛИЦ