Лийдс демонстрира, че се отърсил от тежката загуба с 2:6 от Манчестър Юнайтед преди седмица, след като записа домакински успех с 1:0 над Бърнли в мач от 15 кръг на Висшата лига.

Патрик Бамфорд спечели ранна дузпа за тима на Марсело Биелса, след като беше съборен в наказателното поле от вратаря на гостите Том Поуп. Бамфорд се разписа от бялата точка в петата минута и донесе третия домакински успех на Лийдс от началото на сезона.

13 минути по-късно Бърнли вкара топката във вратата на йоркширци, но беше отсъдено нарушение срещу вратаря Илан Меслие при борба за висока топка с Бен Мий.

И решението на съдията Робърт Джоунс за дузпата, и за отменения гол, бяха доста спорни и предизвикаха гнева на мениджъра на Бърнли Шон Дайч и хората от неговия щаб.

Лийдс беше видимо по-добрият отбор на терена през първото полувреме, но гостите подобриха представянето си през втората част и усилено търсеха начин да стигнат до изравнителен гол.

Най-добрата им възможност се откри пред нападателя Ашли Барнс, който от воле прати топката в обсега на Меслие.

Победата позволи на Лийдс да събере актив от 20 точки и да излезе на 11-о място в класирането. Бърнли остава 16-и с 13 пункта.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ и КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА