Спортинг (Брага) победи като домакин Слован (Либерец) с 2:1 в среща от петия кръг на група „F” на Лига Европа и се класира за 1/16-финалите на турнира. Дмитрий Ефремов (35) изведе гостите напред в резултата след подаване на Покорни, но седем минути по-късно Марек Бакош си вкара автогол за 1:1. В последните секунди Крислан (90+2) донесе победата за португалския тим след пас на Рафа Силва. Така Спортинг (Брага) събра 12 точки и не може да бъде изместен от първите две места в групата след срещите в последния кръг. Слован (Либерец) е трети със 7 точки и запазва шансове за второто място и класиране за следващия етап.

Олимпик (Марсилия) пък надви трудно у дома Грьонинген също с 2:1 в другата среща от групата и се изкачи на второто място с 9 точки. Жорж Н’Куду (28) даде преднина на марсилци, а малко след почивката Хедвигес Мадуро (50) изравни за холандците. В самия край все пак Миши Батшуай (88) донесе победата на френския тим след подаване на Н’Куду. След поражението си Грьонинген остава на дъното с 1 точки и няма никакви шансове да продължи към 1/16-финалите.

В последния кръг Слован (Либерец) приема Олимпик (Марсилия) в директен спорт за място в следващата фаза. Лидерът Спортинг (Брага) пък ще гостува на последния Грьонинген.