Спортинг (Лисабон) измъкна драматично равенство 2:2 на свой терен срещу Насионал (Мадейра) в първи 1/2-финален сблъсък между двата тима от турнира за Купата на Португалия. Реваншът в Мадейра е на 8 февруари.

Българският национал Валери Божинов влезе в игра за домакините от Лисабон още в 11-ата минута, когато контузия получи холандският голмайстор Рики ван Волфсвинкел. В 25-ата минута Божинов стреля, но неточно покрай вратата на гостите. Жоао Перейра направи грешка в 36-ата минута и от нея се възползва колумбиецът Марио Рондон, който откри за 0:1. В първата минута на добавеното време на първата част Кандеяс преодоля Руи Патрицио за 0:2.

След почивката в началните минуто Божинов пробва два удара, но отново далеч от целта. В рамките на 11 минути между 56-ата и 67-ата резервата на гостите Марсио Мадейра си изкара два жълти картона и остави отбора си с човек по-малко на терена. Спортинг успя да намали чрез Елиас в 75-ата минута за 1:2, а в петата минута от добавеното време на мача холандецът Стийн Шаарс оформи крайното 2:2 и остави живи надеждите на Спортинг за класиране на финал.