Спортинг (Лисабон) се наложи с 2:0 като домакин над Карабах (Агдам) в мач от група "Е" на Лига Европа. За отбора от Азербайджан участие не взе българският национал Симеон Славчев поради контузия. 

Халфът на Карабах съобщи пред БЛИЦ СПОРТ преди време, че има разтежение на преден бедрен мускул и ще почива период от време. Славчев се контузи на загрявката непосредствено преди началото на двубоя с Норвегия, спечелен от "лъвовете" с 1:0. 

"Минах прегледи, на които беше установено, че имам разтежение на предвн бедрен мускул, втора степен. Да, неприятно е, но още по-лошо щеше да бъде, ако го бях разкъсал. Така че донякъде си отдъхнах, че се разминах с по-лека травма. Две седмици ще бъда извън терените. Най-много ме е яд, че няма да мога да играя в първата среща със Спортинг (Лисабон)", коментира тогава Славчев пред медията ни.

Иначе португалският гранд откри резултата в 54-ата минута, когато Нани комбинира с Рафиня, а той не сгреши от много близко разстояние за 1:0.

Кабрал удвои малко преди самия край на двубоя.

Така, на върха в класирането в групата към момента е Арсенал заради по-добра голова разлика.Лондончани победиха с 4:2 като домакин отборът на Ворскла.

ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2018/2019