Спортинг Лисабон премаза Бешикташ с 4:1 като гост в мач от Група „С“ на Шампионската лига. На „Водафон Парк“ в Истанбул „лъвовете“ бяха безкомпромисни пред противниковата врата и заслужено взеха трите точки. Бешикташ, от своя страна, продължи негативната си серия срещу португалски съперници, като вече в 9 поредни мача няма победа срещу съперник от тази държава.

Гостите поведоха в 15-ата минута. След ъглов удар Гонсало Игнасио игра с глава в наказателното поле, като я насочи към капитана на „лъвовете“ Себастиан Коатес. От упор бившият футболист на Ливърпул не срещна проблеми да прати топката в мрежата на Бешикташ.

По-малко от 10 минути по-късно обаче домакините изравниха. Точен бе Кайл Ларин, който надскочи Матеуш Рейс при центриране от ъглов удар на Миралем Пянич и с глава се разписа, вдигайки на крака хората по трибуните.

Радостта на домакинските привърженици обаче трая броени секунди. В ответната атака Спортинг отново поведе. Точен отново бе Коатес, който, както и при първия гол, се пребори със своя персонален пазач в наказателното поле и с крак от близка дистанция засече в целта центриране отдясно на Паулиньо.

Така се стигна до 44-ата минута, когато игра с ръка на Домагой Вида първоначално бе подмината от съдията Даниел Зиберт. След консултация с ВАР обаче, германският арбитър посочи бялата точка, откъдето Пабло Сарабия бе безпощаден и вкара трети гол за португалския гранд.

Две минути по-късно Алекс Тейшейра вкара страхотен гол. Бразилецът получи подаване от дълбочина, като с рязко завъртане отправи удар от воле с десния крак, след който топката се оплете в мрежата на Адан. Голът обаче не бе признат заради засада на Тейшейра.

Атаките на „орлите“ не спираха, но хората на Рубен Аморим се бранеха добре и на свой ред правеха опасни контраатаки. При едно такова нападение Педро Гонсалвеш проби мощно през центъра, но бе съборен от защитник на Бешикташ. Топката обаче стигна до Паулиньо, който с много красив фалцов удар с левия крак прехвърли излезлия извън вратарското си поле Ерсин Дестаноглу.  

С изразителната победа Спортинг Лисабон записа първия си успех в своята група в Шампионската лига и се намира на трето място в нея. В същото време Бешикташ е на дъното на Група „С“ без спечелена точка от досегашните си 3 мача.