Спортинг (Лисабон) спечели българския сблъсък в Лига Европа срещу Васлуй с 2:0 в мач от третия кръг на Група "D". Валери Божинов влезе в игра като резерва за "лисабонските лъвове" на мястото на Рики ван Волфсвинкел в 73-ата минута, докато цял мач за гостите от Румъния игра Живко Миланов. 

Португалският гранд победи без да се напряга особено. Изявите на бившия футболист на "Левски" Живко Миланов ще се запомнят само с получения жълт картон. Първото полувреме завърши с минимална преднина за „лъвовете”, въпреки че те изцяло доминираха. Всичко по-интересни положения бяха пред вратата на Васлуй. Диего Капел и Фернандес направиха няколко пропуска. В 43-ата минута обаче Евалто се разписа и внесе спокойствие в редиците на домакините. своите. Малко преди това Уесли от гостите получи директен червен картон, което значително улесни задачата на Спортинг. След почивката нищо не се промени. Играчите от Лисабон играха със самочуствие и логичното се случи в 70-ата минута. Тогава Фернандес се реваншира за много си пропуски и вкара за 2:0 като окончателно сложи точка на спора в този мач.

В другата среща от групата ФК Цюрих и Лацио поделиха точките на швейцарска земя след 1:1. Головете паднаха в рамките на по-малко от 120 секунди. Първо Джузепе Скули в 22-ата минута даде преднина за "римските орли", а само минутка по-късно Аднан Никчи възстанови равенство, което се запази до края.

Така след изиграването на срещите от третия кръг в тази група Спортинг е едноличен лидер с 9 точки, на второ място е Васлуй с 2, а „римските орли” и Цюрих са с по една точка.

Група “D”
1.jpgСпортинг (Лисабон) – Васлуй 2:01_9.jpg
1:0 Евалдо (43), 2:0 Матиас Фернандес (70)

Лисабон, “Жозе Алваладе”
Съдия: Клеман Турпен (Франция)

 
1_7.jpgФК Цюрих – Лацио 1:11_8.jpg
0:1 Джузепе Скули (22), 1:1 Аднан Никчи (23)

Цюрих
, “Лецигрунд”
Съдия: Павел Гил (Полша)