Спортинг Лисабон срази у дома Порто с 2:0 в дербито от 14-ия кръг на португалската Примейра лига, завръщайки се на върха във временното класиране.

„Лъвовете“ започнаха по-дейно и не изпуснаха контрола върху мача през цялото време. Още в 11-ата минута Виктор Гьокереш се измъкна зад отбраната на гостите след пас на Матеуш Рейс и реализира за 1:0. До края на първата част „драконите“ на Серджио Консейсао не успяха да отвърнат на удара, а и не допуснаха други попадения.

След почивката в 51-ата минута Пепе си изкара глупав червен картон за удар без топката срещу Матеуш Рейс, въпреки че преди това бе отсъдено нарушение за гостите, които в крайна сметка останаха с човек по-малко на терена.

Домакините се възползваха от числения превес и след час игра Поте удвои аванса им. До края на мача не бяха зачетени още две попадения. Първото от тях за гостите заради засада на Мехди Тареми, а второто в добавеното време на Паулиньо от Спортинг заради нарушение в хода на атаката.  

С този успех „лъвовете“ от Лисабон събраха 34 точки и с една повече изпревариха градския съперник Бенфика на върха във временното класиране. Порто остава трети с 31 точки.