Бившият футболист на Литекс Лауренциу Регенкампф ще поеме Стяуа от новия сезон. Новината бе съобщена от шефовете на румънския гранд. Литекс Младият наставник даже е подготвил списък с желаните от него имена за лятото, като сред тях е името на бразилския нападател на ЦСКА Жуниор Мораес.
 
Регенкампф, който за последно бе наставник на Конкордия, бе спряган наскоро за нов треньор на Литекс при положение, че Стоичков напусне Ловеч.  
 
Стяуа не успя да спечели трофей вече шеста поредна година и Регекампф подписва договор за една година, след като сменя Михай Стойкица на поста.
 
"Нашата цел през новия сезон е да спечелим титлата на Румъния и след това да се класираме в груповата фаза на Шампионската лига”, обяви 36-годишният Регекампф.
 
23-кратните шампиони на Румъния завършиха трети тази година - на 5 точки от шампиона на страната ЧФР Клуж. Регекампф игра за Стяуа през 1997-а и през 1998-а година и вкара гол при победата над ЦСКА с 2:0 в София в мач от предварителните групи на Шампионската лига.  
 
Досега Регекампф също работеше с българи, тъй като в Конкордия има трима- вратарят Йордан Господинов и защитниците Милен Лахчев и Пламен Крумов. Сега румънецът ще бъде треньор на Валентин Илиев, който предпочете да остане в Стяуа.