Чеслав Михниевич е новият селекционер на Полша.  На този пост 51-годишният специалист заменя Пауло Соуса. Португалецът напусна по свое желание по време на коледните празници и веднага подписа с бразилския Фламенго.

До края на есенния полусезон Михниевич беше треньор на шампиона Легия (Варшава), с който участва в груповата фаза на Лига Европа. В миналото Полския Моуриньо, както Михниевич е известен в родината си, е работил между другото като треньор на елитните Лех Познан (Купа и Суперкупа на Полша), Заглембие Любин (шампионска титла и Суперкупа), Арка Гдиня, Погон Шчечин и Термалика Ниечеча.

През 2017-2020 г. Михниевич водеше младежкия национален отбор на Полша, който игра на Европейското първенство за младежи през 2019 г.

Начален Бонус до 1000 лв. за онлайн казино игри от efbet

През изминалия сезон с Легия стана шампион на Полша, но в края на 2021 г. бе уволнен след като през есента столичният отбор натрупа загуби и зае място в зоната на изпадащите.

Сред спряганите имена за заместници на Пауло Соуса бяха Фабио Канаваро, Фабио Капело, Клаудио Раниери, Чезаре Прандели, Адам Навалка и Андрий Шевченко. В крайна сметка шефът на полския футболен съюз Цезари Кулеша се спря на по-приемливия от финансова гледна точка вариант в лицето на бившия вратар Чеслав Михниевич. Дали изборът му е правилен, ще покаже баражът за световното първенство на 24 март срещу Русия в Москва...

Малко известен факт е, че новоизбраният селекционер на Полша от доста време е близък приятел на агента Николай Жейнов. През лятото на 2009 г. Михниевич беше един от кандидатите за старши треньор на Левски. Тогава с него дори бяха договорени финансовите условия, но Тодор Батков се спря на Ратко Достанич.