Български атакуващ халф Владислав Романов, който през декември беше считан за сигурно ново попълнение на ЦСКА, ще продължи кариерата си в Полша. Преминаването на 24-годишния юноша на “червените” на “Българска армия” беше на 99% завършен и Стойчо Младенов броеше лявото крило за сигурно попълнение. В последния момент обаче всичко се провали.
 
Владислав Романов подписа договор за 1,5 години с втородивизионния Краковия (Краков), като БЛИЦ е първата медия у нас, която публикува новината. Клубът е 5-кратен шампион на Полша (през годините 1921, 1930, 1932, 1937, 1948). Юношата на ЦСКА беше привлечен от треньора Войцех Ставови след няколкодневни проби, в които българският футболист успя да убеди специалиста в качествата си. Халфът е бивш играч на Локомотив (Мездра), Хасково, “Ботев” (Враца), Локомотив (София) и Славия.
 
“Наблюдавахме представянето на Романов в последните дни и считаме, че това е добър трансфер за клуба. Той е офанзивен играч, който обикновено играе по крилото, но в нашите планове българинът може да бъде използван и като плеймейкър. Романов има добра техника, скорост и умее да организира атаки. Той много добре пасва на нашата концепция”, заяви треньорът Ставови.
 
В момента Краковия заема трето място в класирането на полската Втора дивизия. Тимът на Войцех Ставови е само на две точки от втория Ниечица. Първите два отбора печелят промоция в елита.

911.jpg


2_5.jpg