Плеймейкърът на Барселона Шави Ернандес отрече категорично, че ще бъде следващият треньор, заменяйки на поста Хосеп Гуардиола. Както е известно, настоящият наставник все още не е подписал нов договор с клуба. Сегашният му контракт изтича в края на сезона, а Пеп от няколко дни дава повод на медиите да считат, че оставането му на “Камп Ноу” далеч не е сигурно. Специалистът, който се превърна в легенда на Барса, печелейки 13 трофея (2 титли от Шампионската лига) от 16 възможни, сподели, че не се чувства сигурен, че иска да остане още един сезон. Сред имената, които се спрягат за негов заместник, са Марсело Биелса, Луис Енрике, Шави и други.

“Оставете ме да играя. Дори не мисля за това. Чувствам се като футболист, искам да продължа да играя още много години - толкова, колкото тялото ми позволява да продължа. Всички ние искаме Гуардиола да остане. Той е ключовата част от успеха. Виждам го всеки ден - той е изключително мотивиран и преживя мача срещу Валенсия с огромна интензивност”, коментира Шави.

Полузащитникът подновява тренировки в сряда, след като имаше проблеми с прасеца и ще бъде на линия за неделното гостуване от Примера дивисион срещу Атлетико Мадрид./БЛИЦ