Шампионът Велес Сарсфилд започна с победа участието си в шампионата “Финал”, но първите два мача от първия кръг бяха белязани от спиране на тока.
 
Велес, победител в шампионата “Инисиал”, победи Архентинос Хуниорс с 1:0 на стадион “Диего Армандо Марадона” с удар на Лукас Прато от 30 метра в края на първото полувреме.
 
Домакините от Архентинос Хуниорс започнаха силно мача, но осветлението на стадиона спря в 12-ата минута и това наложи забавяне с половин час. След подновяването на играта Велес показа промяна в тактическия план и пое контрол върху играта.
 
Лошата новина за Велес Сарсфилд и контузията на нападателя Факундо Ферейра, който беше голмайстор на шампионата “Инисиал” с 13 попадения.
 
Токов удар имаше и на стадион “15 април” в Санта Фе, където местният Унион направи 1:1 с Арсенал Саранди. Осветлението угасна за 20 минути през второто полувреме.
 
Късно тази вечер участие в шампионата започва Бока Хуниорс, където Карлос Бианки се завръща на треньорски пост след 10-годишна пауза. На “Ла Бомбонера” ще гостува Килмес. В неделя вечерта Ривър Плейт започва с визита на Белграно в Кордоба.