ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НА БУКМЕЙКЪР ТУК!

Игралият в английските Бирмингам и Астън Вила бивш испански футболист Хосе Игнасио Пелетейро - Жота е на крачка от това да стане милиардер няколко години след края на кариерата си.

32-годишният сега футболист спря с футбола през юли 2021 година като футболист на Алавес, след което инвестира в компанията за земеделски технологии Groinn.

Сега тя работи с испанското правителство и догодина се очаква да струва 600 милиона паунда, а след още три години - 3 милиарда паунда.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

"Футболът трябва да кара личностите да изпъкват. Правех каквото каза мениджърът, но не ми беше приятно. Беше трудно решение, защото казвах "не" на толкова много пари, но бях обичал футбола толкова много, че никога не беше заради парите. Загубих мотивацията си, но имах друг голям проект в ума си.

Вече бях решил за новия си бизнес, но от футбола, не ми оставаше време. Обичам да поемам рискове и след като разработихме технологията, се оказа, че работи. Да, похарчих милиони, но сега ще ми се върнат. Чувствам се много горд, защото много хора ми казваха, че съм луд и си давам парите на вятъра. Сега същите тези хора ме поздравяват.

Преговаряме с още няколко правителства по света и големи компании от САЩ. Мисля, че в земеделието сме нещо като IPhone. Нали се сещате. Преди имаше писма, факсове и текефони, сега всеки носи смартфон в джоба си. И ние така - цялата земеделска технология в една машина", заяви бившият футболист.", разказа Жота пред The Athletic.

Освен за Астън Вила, Брентфорд и Бирмингам Жота е защитавал цветовете на испанските Ейбар, Алавес и Селта Виго. Като професионалист той може да се похвали с 327 мача, 65 попадения и 29 асистенции.