Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън за пореден път се изказа ласкаво за нападателя Димитър Бербатов и добави, че българинът е щял да му каже лично, ако е имал желание да напусне отбора след края на миналия сезон.

"Като цяло Бебатов е брилянтен играч, световна класа. Тренира съвестно, а и е свестен като човек. Добро момче е. Щях да го разбера, ако беше поискал да напусне след края на сезона. Това обаче се отнася за всеки в отбора. Всяка седмица избирам различен състав. Само веднъж в последните три година пуснах едни и същи футболисти в два поредни мача. Играчите осъзнават, че титлите се печелят от целия отбор. Преди 20 години би било различно, но сега футболистите са наясно колко важна е ротацията и я приемат", сподели Фъгюсън пред британските медии.

Шотландецът отново се оправда с прекрасната форма на мексиканеца Хавиер Ернандес във връзка с решението си да остави Бербатов извън групата за финала в Шампионската лига през май срещу Барселона (1:3). "Хавиер Ернандес беше в убийствена форма и нямаше как да не го пускам във всеки мач. Той е от футболистите, които притесняват противниковите защитници през цялото време. Бербатов просто имаше малшанса Чичарито да играе толкова силно в този период, но във футбола е така, още повече пък в клуб като Манчестър Юнайтед. Появява се нов играч и измества по-опитния. Същото се случи с Райън Гигс, който се наложи на мястото на Лий Шарп", допълни шотландецът. /БЛИЦ