Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън обяви, че Димитър Бербатов е добре запознат с ключовата си роля в плановете на клуба за сезона.
 
“Той е част от нашия отбор и ме предстои да изиграе важна роля. Все пак играем в четири турнира – Висшата лига, Шампионската лига, ФА Къп и Кърлинг Къп. Толкова дълъг сезон е изтощителен за всеки отбор, ако няма необходимите резерви”, заяви Фъргюсън.
 
“Нямам нужда от припомняне какъв футболист е Димитър Бербатов. Той знае ключовата си роля, въпреки че не играе много до момента. Федерико Македа, Маме Диуф и Майкъл Оуен също не получават много шансове за изява. Съботният мач със Сток Сити бе едва шестият ни за първенство от началото на сезона, а имахме и двубои с Лийдс и Бенфикса. Шампионатът едва започва. Има много време и всички ще получат възможност за изява”, допълни Сър Алекс.
 
Според очакванията Димитър Бербатов може да започне като титуляр за Манчестър Юнайтед в днешния мач от Шампионската лига срещу Базел. “Дейли Телеграф” обаче твърди, че това не е напълно сигурно, тъй като Дани Уелбек е възстановен от контузията си и може да излезе като партньор на Майкъл Оуен. Както е известно, Уейн Рууни и Хавиер Ернандес са с контузии./БЛИЦ