Мениджърът на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън разкри причината, поради която оставя все по-често на резервната скамейка голмайстора на Висшата лига Димитър Бербатов. Шотландският специалист твърди, че мексиканецът Хавиер Ернандес - Чичарито се намира в страхотна форма и това оставя Бербо на пейката.

Въпреки всичко обаче се очаква днес българският нападател да започне като титуляр за Юнайтед в градското дерби със Сити от 1/2-финалите във ФА Към. Бербо ще получи шанс за изява, след като другият топнападател на „червените дяволи” Уейн Рууни е наказан. Мачът е тази вечер от 19:15 часа българско време на стадион „Уембли” в Лондон.

„Жалко за Бербатов, защото той е фантастичен футболист. Причините за това да е резерва обаче са очевидни – напредъкът на Хавиер Ернандес в последните няколко месеца изумителен. Той подобрява играта си във всеки един момент, става все по-силен и е много трудно да оставиш някой футболист извън състава, когато той се намира в подобна форма”, сподели Фъргюсън.

„Всеки един футболист се изправя срещу проблема на Бербатов, когато някой друг играч те конкурира. Това е един ужасен момент за всеки футболист. Ако трябва да бъда честен, не очаквах толкова бързо развитие на Чичарито. Когато Оле Гунар Солскяер дойде в клуб, му казахме, че първият му сезон ще бъде да се интегрира в клуба, да привикне към играчите и тренировките. Направихме същото и с Хавиер”, допълни шотландецът. /БЛИЦ