Мениджърът на Манчестър Юнайтед Алекс Фъргюсън заяви, че е дошло времето Димитър Бербатов да заблести на "Олд Трафорд". Специалистът разкри, че българският нападател е имал криза по отношение на своята увереност, въпреки че отборът стана шампион за трети пореден път и стигна до финала в Шампионската лига.

"Ако попитате Димитър, вероятно ще ви каже, че в неговото съзнание той има нещо да доказва", заяви Фъргюсън.

"Бяхме малко нечестни миналия сезон за начина, по който залагахме на него, но сега знаем как да го използваме. Мисля, че част от проблема беше свързан с неговия имидж, защото той има отпуснат стил на бягане. Но Димитър е бърз. Само го гледайте, той притежава скорост. Не притежава скоростта на Роналдо или Нани, но вероятно е бърз колкото Рууни. Между тях няма да има голяма разлика. Не можеш да спреш хората да пишат или да промениш какво мислят феновете и тези сравнения с Ерик Кантона, които бяха малко некоректни”, допълни мениджърът.

“Не обвинявам Димитър. Проблемът бе в това, че съотборниците му не разпознаха силните му качества. Сега разбираме в какво е най-добър, а това е в последната трета на игрището, където създава проблеми на другия отбор. Не е имало играчи в моя тим, които не са страдали от проблеми с увереността на някакъв етап от кариерите си. Всички, дори Кантона. Всичко зависи от увереността и вярата при нападателите. Това е в природата на тази позиция. Броят се головете, а когато ги няма, те започват да се тревожат. Някои футболисти се адаптират бързо, на други им трябва малко време. Мисля, че Бербатов може да се превърне в основа на атаката ни сега, когато Роналдо напусна", коментира мениджърът на Юнайтед./БЛИЦ