Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън също стана част от расисткия скандал между Джон Тери и Антон Фърдинанд. Капитанът на Челси обиди на расова основа защитника на КПР, заради което вече е разследван, ще има и дело срещу него. Преди няколко дни преди мача между Юнайтед и КПР футболистите не си подадоха ръце за поздрав.

През уикенда Челси посреща Манчестър Юнайтед в мач от Висшата лига. Един срещу друг може да се изправят Джон Тери и брата на Антон Фърдинанд – Рио.

“Джон Тери може и да не играе, но аз ще разговарям с Рио за създалата се ситуация. Той се бори с расизма от много години и трябва да е надживял това. Ръкостискането не бива да отвлича вниманието от всичко останало. Рио не е направил нищо, от което да се срамува“, заяви Сър Алекс.

Това не е първият расистки проблем пред мениджъра. Очаква се на 11 февруари Луис Суарес, който бе наказан за расистки обиди към Патрис Евра, да играе за Ливърпул на „Олд Трафорд“. “Патрис Евра вече показа смелост да се бори с това. Няма за какво да се срамува. Няма проблем с ръкостискането, това е просто поздрав“, завърши Фъргюсън./БЛИЦ