Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън е оптимист за днешното тежко гостуване на Челси от 1/4-финалите на Шампионската лига. Шотландският спец си пожела футболистите му да отбележат поне един гол тази вечер на "Стамфорд Бридж" и да имат предимство преди реванша.

"Ако успеем да си тръгнем от "Стамфорд Бридж" с победа, съм сигурен, че много трудно може да отпаднем от турнира. Надявам се да отбележим поне един гол. Хубаво е, че реванша е на "Олд Трафорд", защото можем да разчитаме на страхотната атмосфера, създавана от феновете ни", заяви Фъргюсън.

Наставникът на Манчестър Юнайтед не е сигурен, че споменът от финала в Шампионската лига в Москва през 2008-а ще играе някаква роля в днешния сблъсък. Преди 3 години в руската столица "червените дяволи" грабнаха трофея с победа след дузпи.

"Не мисля, че играчите на Челси мислят за отмъщение. Едва ли ще излязат с тази нагласа. Нещо, което се е случило преди 3 години, вече е забравено. Главната амбиция на всеки отбор е да спечели турнира", смята Сър Алекс.

"Имахме някои проблеми с контузии, но те вече отшумяват. Рууни със сигурност ще играе", каза още наставникът на "червените дяволи".

Първият сблъсък от 1/4-финалите на ШЛ между Челси и Манчестър Юнайтед стартира в 21:45 часа и ще бъде предаван директно по btv action. /БЛИЦ