ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън полудя от кеф и това беше заснето от камерите по време на конните надбягвания в Челтнъм.

82-годишният шотландец спечели две поредни гонки, тъй като неговите коне се оказаха най-бързи. Двата триумфа му донесоха обща печалба от 275 000 паунда.

Голямата радост му донесе жребецът Монмирар, който далеч не беше фаворит в своята гонка. Неговите шансове за успех бяха оценени от букмейкърите с 25 към 1. Въпреки това седемгодишният кон триумфира, а радостта на сър Алекс край хиподрума беше неудържима. Край него беше и бившият селекционер на националния отбор на Англия Сам Алърдайс.

200 лв. Начален Бонус Спорт!

Броени минути по-късно шотландецът записа втора победа, след като жребецът Протекторат също спечели, въпреки че също не беше сред фаворитите, а коефициентът беше 17 към 2.

„Това е съвсем различно усещане, няма нищо общо“, заяви сър Алекс дали чувството от победата на неговите коне може да се сравни със спечелването на Шампионската лига.

Конете са голямата страст на легендарния шотландец извън футбола. Той притежава над 30 състезателни коня и конюшня в Хемъл Хемпстед. В началото на годината Фъргюсън брои 633 000 паунда за жребеза Колдуел Потър, а в края на 2023 г. купи в Ирландия кон за 450 000 паунда, а след това и друг във Франция срещу 200 000 паунда.